Bezpečnostní nůžky jsou pro milovníky bondáže nezbytným nástrojem, který by neměl chybět ve výbavě žádného riggera či subíka. Jak obstojí nůžky Bondage Safety Scissor v testu našeho dovádění? 

Elegantní a funkční design

Tyto nůžky nás zaujaly svým elegantním černým provedením, které je nejen vizuálně atraktivní, ale také praktické. 

Díky černé barvě působí nenápadně a decentně, což ocení zejména ti, kteří preferují diskrétnost ve své bondážní výbavě. Design je promyšlený tak, aby nůžky byly nejen stylové, ale i maximálně funkční.

Tematické díly redakčního podcastu kolem svazování (od Petra a Aly):

Bezpečnostní nůžky na bondage VS klasické domácí nůžky

Protože pokud to nevíte, tak klasickými nůžkami v rámci bondage úvazu toho moc neustřihnete, ale spíše ublížíte svázanému. Když jsou lana / provazy v tahu, tak o ně klasické nůžky spíše zlomíte a tím ohrozíte svého svěřeného subíka. 

Takže na tohle pozor = proto bychom skoro doporučili sexshopům prodávat nějaký základní set provazu a nůžek dohromady. Jako nedílný set. Podobně jako se dávají k erohračkám lubrikační gely a dezinfekce = něco, co vždy stejně potřebujete:) 

Robustní konstrukce

Bezpečnostní nůžky jsou vyrobeny z napohled kvalitní oceli, což zaručuje jejich dlouhou životnost a ostrost. Plastové rukojeti jsou pevné a ergonomicky tvarované, což zajišťuje pohodlný úchop a snadnou manipulaci.

Díky robustnější konstrukci nůžky zvládnou přestřihnout i ty nejpevnější provazy

Vyzkoušeno za vás na nových konopných, ale i letitých bavlněných, které jsme pro základní vázání měli v kanceláři k dispozici = všechny ostatní měli rozebrané noví testeři, takže ty jsme po ruce neměli.

Zaoblené špičky pro maximální bezpečí

Jedním z klíčových prvků těchto nůžek je jejich zaoblená bezpečnostní špička. Ta minimalizuje riziko zranění při používání, což je obzvlášť důležité při bondážních hrátkách, kde je bezpečnost na prvním místě. 

Nůžky lze bezpečně používat i v blízkosti kůže bez obav z nechtěného zranění.

To se hodí, protože nůžky potřebujete v situaci, kdy nelze úvaz rychle a bezpečně rozvázat = subík je ve stavu třeba subflow / subspace, kdy nevnímá realitu a může se mu v rámci svazovací seance vynořit nějaké vzpomínky, emoce, … které nezvládá. 

Nebo se vám úvaz nevhodně posunul, ale subík je v závěsu, takže plnou vahou tlačí na lana a nelze je rychle rozvázat.

Pak přichází na řadu právě nůžky = lepší zničit nůžky, než vaši živou hračku, hm?:)

Zoubkované ostří pro efekt – i praktičnost?

Další výhodou těchto nůžek je jejich lehce zoubkované ostří. Toto speciální ostří umožňuje snadnější a rychlejší řezání provazů a pásků. 

Díky tomu je možné rychle a efektivně osvobodit partnera, pokud by došlo k neočekávaným komplikacím. Zoubky také zabraňují sklouznutí nůžek při řezu, což zvyšuje jejich bezpečnost.

Evidentně někdo přemýšlel a vetknul do nich vše, co… měl. Díky bohu:)

Pohodlné držení a snadná manipulace

Ergonomický tvar rukojeti zajišťuje pohodlné držení a maximální kontrolu při používání. Nůžky jsou navrženy tak, aby seděly dobře v ruce, což oceníte zejména při delším používání. Ale zrovna u stříhání lan to nebude na delší použití – jde o rychlost a efektivnost vyřešení toho problému, co máte zrovna při seanci.

Každopádně musím uznat, že plastové rukojeti jsou příjemné na dotek a nekloužou ani při zpocených rukou. Vyzkoušeno za vás:) Divili byste se, jak vázání (i bez visací úvazu) je náročné a zpotíte se z toho.

Zjistěte kolik stojí Bezpečnostní nůžky Bondage Safety Scissor
ZJISTIT CENU

S hmotností pouhých pár desítek gramů jsou tyto nůžky lehké a snadno přenosné. To znamená, že je můžete mít vždy po ruce, ať už jste doma nebo na cestách – třeba v rámci nějakého pražského, brněnského či ostravského shibari workshopu (v jiných městech moc „dojo“ a „subspaců“ neznáme).

Jejich kompaktní velikost (17,8 cm) je ideální pro diskrétní uložení v tašce nebo kapse.

Jaké otázky byste si mohli při výběru položit?

1. Jsou tyto nůžky vhodné pro začátečníky?

Ano, bezpečnostní nůžky jsou ideální jak pro začátečníky, tak pro zkušené uživatele. Jejich zaoblená špička a ergonomický design zaručují bezpečné a snadné použití.

2. Jaké materiály mohou přestřihnout?

Nůžky jsou navrženy tak, aby zvládly přestřihnout různé typy provazů, pásků, pout a dalších bondážních pomůcek – napadá mě ještě harness, ale to byste museli být ecth šikovní, abyste je zašmodrchali. Díky zoubkovanému ostří zvládnou i silnější a pevnější materiály – kůži apod. I s pouty se mohou stát nehody. Pozor!

3. Jak se nůžky udržují a čistí?

Údržba nůžek je jednoduchá. Po každém použití je doporučeno je otřít vlhkým hadříkem a důkladně vysušit. Pokud jsou nůžky používány na pokožce, doporučuje se je dezinfikovat. Nůžky mají ostří, takže klidně byste je vědomě mohli použít i v rámci knifeplay. Ale bezpečně!

4. Mohou tyto nůžky nahradit běžné domácí nůžky?

I když mohou nůžky Safety Scissor přestřihnout různé materiály, jejich hlavní účel je bezpečné použití při bondáži. Pro běžné domácí účely je lepší používat klasické nůžky. Tady moc náhradu v nich nečekejte = jsou celé naladěné pro bondážní účel, na doma mějte klasiku prosím.

Jednoduchý přechod mezi aktivitami

Nůžky jsou skvělým nástrojem pro rychlý přechod mezi různými bondážními hrátkami. Umožňují rychlé uvolnění a změnu pozice nebo přechod na jiné typy her bez zbytečného zdržování. Tím zajišťují plynulost a kontinuitu hry, což je důležité pro udržení atmosféry a intenzity hraní. 

Takže nemusí najít své využití jen v rámci bezpečnostní situace = průser, něco se děje, … ale když záměrně chcete změnit naladění situace a komplet změnit průběh vázání, či celého setkání.

Z lan do pout, … čistě na vás:)

Hodnocení za Marka

Bezpečnostní nůžky jsou skvělým doplňkem pro každého, kdo se věnuje bondáži. Jejich robustní konstrukce, zaoblené špičky a zoubkované ostří zajišťují bezpečné a funkční použití. 

Hezky padnou do ruky a a jsou příjemně lehké = takže zvyšují uživatelský komfort a praktičnost. Bez ohledu na to, zda jste začátečník nebo zkušený rigger, tyto nůžky vám poskytují jistotu a bezpečí při každé akci. Za mě must-have věc pro každého kdo si rád „uzluje“ jak sebe v rámci selfbondage (ano to existuje), nebo partnerského vázání.

Klady

Zápory

Robustní a kvalitní zpracování Vyšší cena oproti běžným nůžkám
Zaoblené špičky pro maximální bezpečnost Možná potřeba častějšího ostření při intenzivním používání
Zoubkované ostří pro efektivní řez
Ergonomický tvar a pohodlný úchop
Lehkost a snadná přenosnost
Aktuální cenu a možnost objednat si prohlédněte zde:
Šipka
DO OBCHODU
Napište komentář

Kliknutím na tlačítko ODESLAT KOMENTÁŘ udělujete
souhlas se zpracováním osobních údajů.

Spolupracujeme: